Melodikrysset: Snabbaste lösningen varje vecka!

Intresset för melodikrysset är fortfarande mycket högt. Mängder med folk från hela Sverige lyssnar varje vecka och gör sitt bästa för att få alla rätt. Vissa skickar in sina svar för att ha chans att vinna priser, medans andra gör det för att utmana sig själva. Oavsett varför du löser Musikkrysset hoppas vi kunna hjälpa till när det är något ord du inte lyckas lösa.

På denna sida lägger vi varje vecka upp vårt facit till melodikrysset. Vi gör vårt bästa för att lägga upp lösningen först av alla, och självklart gör vi vårt yttersta för att få alla rätt! En annan sida vi rekommenderar är krysstips.se.

Vårt facit vecka 11: 

Vår lösning på melodikrysset vecka 11

Vad är Melodikrysset?

Melodikrysset är ett radioprogram som sänds  i Sveriges Radio P4 på lördagar klockan 10-11. Programmet har en lång historia och började sändas redan år 1965. Anders Eldeman är sedan 1996 programledare, då han tog över efter Bo Schedin. 

Programmet går ut på att man löser ett korsord med hjälp av en rad låtar. Varje lördag publiceras krysset i ungefär 300 annonsblad och tidningar. Numer kan man lösa melodikrysset både på nätet och i programmets egna mobilapp, något som tidigare inte var möjligt. 

Enligt Sveriges Radio kommer det varje vecka in mellan 35 000 och 50 000 lösningar, från personer som tävlar om de 11 priser som tävlas ut. Intresset för Krysset är mycket högt – strax under 2 miljoner svenskar beräknas lyssna varje vecka.

Många uppskattar att lösa krysset på egen hand, men ibland kan man behöva lite hjälp på traven. Därför uppdaterar vi denna sida varje vecka, men den senaste lösningen. Vi hoppas att det underlättar när det är något ord man bara inte kan komma på!

Du kan lyssna på radioprogrammet på Sveriges Radios hemsida.

Leave a Reply